9. 1. 12

KO MAMA NI URAVNOTEŽENA Z OČETOM, SO VIDNE POSLEDICE


Zgodba se prične pri občutku lastne vrednosti. Če smo dovolj dobri, so okoli nas dogodki temu primerni. Če je naša lastna vrednost nizka, pa večinoma privlačimo prav takšne ljudi in situacije.

Iz tega izhaja, da se mame ponavadi znajdejo v vlogi žrtve, saj v družini igrajo najpomembnejšo vlogo ter na koncu ostanejo za vse same. Ko oče to zazna, se odmakne, saj misli, da bodo vse stvari urejene z mamine strani.

V družini se otroku nato nudijo vse možnosti, brani se ga pred vsemi skušnjavami in problemi, ko pa se ga vrže v realni svet, ne zna splavati. Predvsem v današnjih časih se vidi rezultati, da so mladi izgubljeni, ne vidijo smisla v svojem delu in sebi, ležijo doma na kavčih, se izogibajo kritikam in iščejo ljubezen v virtualnem oz. spletnem omrežju.

Eden izmed znanih primerov je, da se mladi v službi odločijo, da se na njih noben od nadrejenih ne bo znašal, vendar ko naslednji dan prestopijo prag podjetja, prestajajo isto, znova in znova. Saj svet ni vec domač dom, ni vata ne potica, svet je realen, torej poln zahtev, sodb, kritik, dokazovanja in rezultatov.

Vendar, ker na preteklost ne moremo več vplivati, lahko spreminjamo sedanjost. Spremenimo svoje zavedanje ravnanj in jih obrnimo v pozitivno. 

Razmislek: Kaj je za vas rešitev izpopolnitve vaše lastne vrednosti - je to znanje, odločnost, jasno mnenje ALI kisel nasmešek ter zmedene misli.


Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...