17. 1. 17

ZAKAJ TAK UPOR PRI ČUTENJU SEBE?

Vsi smo veselo nori, če slišimo pohvale, kako smo pametni, kako nam gre dobro na poslovnem področju, da smo uspešni, premožni in ugledni glede na ostale. Čutimo zadoščenje, da smo na pravi poti, in da nas ljudje sprejemamo ter imajo radi. Razumsko smo naredili vse kljukice na našem seznamu.

Nemalokrat pa življenje prinese preizkušnje, katere ne moreš rešiti z denarjem, še manj pa z ugledom in z diplomami. V tej točki se pokaže, da ljudje nismo računalnik oziroma objekt, temveč imamo tudi čustva in smo živi. Ker večino časa od nas zahteva okolje, da delujemo z glavo, se avtomatsko odrežemo od svojega čutenja. Na ta način se odrežemo od sebe, svoje biti, svojega srca, svojega čutenja, svoje avtentičnosti. Nastane upor, da bomo nekaj ogromnega izgubili, ko bomo upoštevali sebe. "Trigger", ki je v tem trenutku zavedanja bistven, je to, da ne izgubimo sebe. Le tako narediš najboljše kot lahko, ker smo delovali iz sebe, in le iz sebe. 

Razmislek: Življenje gre naprej, vprašanje je, ali gremo mi z njim ali proti sebi.


Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...