7. 3. 12

KO NAENKRAT PRIDE OBČUTEK, DA NI NIČ DOVOLJ DOBRO


Doživljanje situacij nam poraja najrazličnejše občutke. Pridejo zmagovalni, včasih občutki nesposobnosti. Večjo skrb nam povzročajo slabi momenti, kjer potenciramo njihovo moč.

Ko se znajdemo v trenutku slabosti, se umirimo. Opazujmo kakšen je problem in začutimo bolečino. Bolečina boli, saj je del nas. Če nas ne boli, smo izklopljeni in ne živimo življenja. Ne raziskujmo le posledice, potrudimo se prepoznati vzrok. Posledica je povezana z dogodkom, ki se nam je zgodil. Vzrok prihaja iz otroštva (ko nam starši niso namenili pozornosti), iz šole (ko si nismo upali dvigniti roke ter odgovoriti na vprašanje učitelja), iz prve službe (ko smo bili deklica za vse, saj smo želeli ugajati in obdržati delovno mesto).

Tako bomo lažje razumeli, zakaj se nam dogajajo neprijetni občutki. Večja ko je bolečina, večji del je povezan z našo preteklostjo in otroštvom.

Razmislek: Občutek, da smo zguba in da ni nič dovolj dobro, je največkrat le del naše preteklosti. Ko se nam uspe soočiti z slednjim, nas bo pot popeljala do cilja in ne bomo sami sebe več sabotirali.

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...