23. 3. 12

ZAKAJ SMO BOLANI KAR NAPREJ, KLJUB TEMU DA SKRBIMO ZASE


Tekom dneva pojemo eden ali dva sadeža. Pri kosilu si naredimo solatni krožnik. Vsak dan potelovadimo ali peljemo psa na sprehod ali tečemo ali gremo na aerobiko, košarko, fitnes, nogomet. Skoraj vsak dan pojemo tudi nekaj oreščkov. Ne pozabimo na vitaminsko šumečo tableto.

Pa vendar nato pogosto zbolimo. Do nas pride virus ali bakterija in poruši naš imunski sistem. Poskrbeli smo za zdravo hrano in gibanje, vendar ali smo se pri tem vprašali, kakšno počutje prenašamo skozi dan?

Skozi dan nas veliko stvari zjezi, tega ne pokažemo, vendar se kislo nasmejimo in vse to zadržimo v sebi. Smo žalostni, ker smo dobili osorno opazko, pa jo zopet potlačimo v sebi. Smo zavistni sodelavcu, ki si je kupil novo sedežno garnituro, mi pa bi jo tudi radi zamenjali. Poleg tega še nalagamo občutke strahu, ko ne povemo tisto, kar si res mislimo drugi osebi, ampak zavijamo v celofan in s tem zgubljamo energijo. Vse to se nalaga dan za dnevom, in ko zapiha rahel veter, obležimo v postelji.

Bodimo pozorni na svoje občutke skozi dan, jih ne zanemarimo, temveč se potrudimo z avtentičnostjo poskrbeti za notranje ravnovesje.

Razmislek: Poskrbimo za notranje kot zunanje počutje. Stresimo jezo iz sebe, z dihanjem zmanjšajmo strah in z pristnim nasmehom povečajmo energijo.

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...