28. 3. 12

ODKLOPIMO SE NAJVEČKRAT, KO NAM JE DOLGČAS ALI PA SMO PREOBREMENJENI


Počnemo vse sorte stvari. V službi se ukvarjamo z realizacijo ciljev, z izpolnitvijo delovnih nalog in lovljenjem rokov, sestankujemo, kafetkamo, razmišljamo o našem prispevku k delu. V prostem času se družimo, gospodinjimo, sadimo berivko in jagode, brskamo po internetu, gledamo filme, se tuširamo in se sprehajamo.

Najboljše se počutimo, ko nam gre na v službi in doma dobro. Ko čutimo umirjenost in izpopolnjenost. Se pa velikokrat zgodi, da smo zaradi preobsežnih dogodkov pod stresom in nejevoljni. Ali pa obratno, zaradi rutine ter enega in istega dela zdolgočaseni. Takrat se v obrambnem mehanizmu odklopimo. Velikokrat se odklopa sploh ne zavedamo. Vemo le, da je vse šlo mimo nas, ne da bi vedeli, kdaj in kako.

Če se potrudimo, se lahko z vajo zavedamo odklopa. Namesto plavanja po oblakih, si pomagajmo z globokimi vdihi, dinamično meditativno tehniko ali s stresenjem telesa ter tako prekinemo proces nezavedanja.

Razmislek:  Najdimo najprej vzrok za svoj izklop. Stikalo za vklop je v nas.

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...