1. 12. 11

BITI PODJETNIK - BOLJŠE ŽIVLJENJE ALI REALNOST?



Človek, ki je bil zaposlen v večjem podjetju, je zapustil delovno mesto, saj se je naveličal politike podjetja. Kupil je franšizo, vendar je po osmih letih končal z nenehnim bojevanjem z dobavitelji in zaposleni. Ta mož pravi: "Z moje strani sem pravočasno izpolnjeval svoje obveznosti, vendar z druge strani ni bilo posluha zame."

Iskanje zaposlenih opisuje: "To ni bil piknik. In ne morem verjeti, kako ljudje niso predani svojemu delu."

Sedaj je ta posameznik zaposlen kot izvršni direktor v pomembni insituciji, kjer je najdel svojo življensko misijo. Zelo je zadovoljen, saj je njegov cilj delati na pomembnih projektih ter ne zgublja več časa za drobnarije, ki vzamejo lahko zelo veliko energije.

Veliko podjetnikov prepozno ugotovi, da politika podjetja velja povsod, tudi ko ustanoviš svoje podjetje. Soočijo se tudi z nesramnimi strankami in poslovnimi partnerji, ter z brezobzirnostjo ljudi. Obstajajo tudi ostali razlogi, zaradi katerih je biti podjetnik še težje. Zelo težko je prodreti na trg. Nato ugotoviš, da je čisto vse v zvezi z tvojim podjetjem odvisno le od tebe in nikogar drugega.

Podjetništvo ne omogoča boljše usklajenosti dela in življenja, tako pravijo tudi številne raziskave. Prvih nekaj let mora biti podjetnik na razpolago vse dneve v tednu. Če bodo finančni izkazi slabi, nosi posledice podjetnik sam.

Ta posameznik kot prednost zaposlenega v večjem podjetju izpostavlja naslednje tri zelo pomembne elemente: MIR, PRESTIŽ in SPROŠČENOST,  vendar vse to začne človek ceniti šele ko se odloči, da bo postal podjetnik.

Razmislek: Iz izkušenj se lahko največ naučimo in ugotovimo, kaj je dobro za nas.

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...