9. 12. 11

POKLICNO DRUŽINSKO DREVESO LAHKO VPLIVA NA POSAMEZNIKOVO IZBIRO DELA


Ljudje pogosto delajo za preživetje in ne iz strasti, njihove delovne naloge so boleče. Iz tega sledi zaključek, da so obtičali ali si rečejo"tako je življenje" ali pa da življenje polzi skozi brez njih.

Ko začnemo brskati po svojem preteklem življenju, je ena izmed pametnih idej pogledati poklicno družinsko drevo oz. kaj so delali starši, stari starši in prastarši. Lahko se namreč zgodi, da ste ujeti v tako imenovano generacijsko zapuščino poklicev.

Nezadovoljstvo posameznika pri delu je lahko tesno povezano z nezadovoljstvom enega od staršev pri delu. To pomeni, da je družina "smernica" ali pa "zavora" za karierni razvoj.

Situacija poklicne zgodovine nam poveča možnost izbire pravega poklica, poleg se lažje sprijaznimo z omejitvami, ki se nam pripetijo v življenju.

Razmisek: Preverite in razmislite, ali so moški v vaši družini "zmagovalci" v svoji poklicni karieri; enako velja za ženski del.

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...