22. 12. 11

RAZUMEVANJE NEUMNOSTI


Ko pričnemo iskati rešitve za nove priložnostni, se velikokrat počutimo neumno.

Torej, v srednji šoli in na fakulteti, smo opravili izpit, kjer smo obkrožili pravilne odgovore, in se počutili pametne. Ko pa se začnemo ukvarjati z projektom, kjer raziskujemo nova področja, pa se zgodba spremeni. Ne vemo dobro, kaj točno iščemo. Ne moremo biti prepričani, ali sprašujemo prava vprašanja ali iščemo prave odgovore, dokler ne pridemo do končnega rezultata.

Druga zanimivost je, če se ne počutimo neumne, se ne trudimo dovolj. Npr. poanta pisanja izpita oz. testa v šoli ni, da bi študentje pravilno odgovorili na vsa vprašanja. Če bi bilo temu tako, fakulteta ne bi opravila svojega dela. Pri reševanju izpita se tudi vidijo šibka področja študenta, kateri se mora potruditi, da jih izboljša.

Pozitivna stran raziskovanja pa je, da se lahko zmotimo velikokrat, in je vse vredu, dokler se iz tega kaj naučimo. Novi napotek sledi: Ko se naučimo nekaj iz tega, kar so odkrili ljudje pred nami, nam to lahko omogoči nova odkritja.  

Zaključek: Bolj ko smo sproščeni, če se počutimo neumno, bližje smo neznanemu ter več možnosti imamo, da najdemo velika odkritja.

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...