25. 12. 11

S ČIM SI ŠKODUJEMO?


Ko v vsakdanjem življenju ponavljamo dejanja ter se nato počutimo slabo, pomeni da delamo nekaj kar nam škoduje. Največkrat je vzrok teh dejanj vzorec, ki smo ga posvojili od majhnega. Ker pa se naša osebnost z leti razvija, je potrebno razvijati tudi naše lastnosti in samopodobo.

Nazadujemo, če se samopoveličujemo, kar pomeni, da "kupujemo" dobro počutje - to največkrat počnemo z pretiranim pitjem alkohola, jemanjem drog, pretirano hranjenje, pretirano igranje igric ter gledanje televizije, pretirano kupovanje oblačil in materialnih stvari. Nenehno skrbimo za zunanji videz ter pretiravamo pri doseganju ciljev le zato, da bi dosegli določeno podobo, saj bi s tem pridobili naklonjenost in ljubezen. V kolikor se samozaščitimo, tudi povzročamo nazadovanje, npr.: se zavarovujemo pred druženjem, tako da pretiravamo v delu, imamo nenehno opravke in nimamo časa zase, hitimo ali pa se osamimo.

Rešitev je v vsakodnevnem zavedanju, torej kdaj to počnemo. Šele ko se začnemo zavedati, je čas za spreminjanje.

Razmislek: Pri sebi najdite 2 lastnosti, ki vas motijo ter se jih zavedajte. Nato bo zlahka sledila sprememba.

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...