29. 12. 11

KAKO IMETI ČIM BOLJ PRODUKTIVNO LETO?


Ključni dejavnik je samokontrola. Ko se boste lotili večjih sprememb v življenju, bo ta dejavnik zelo pomemben. Potrebno bo pogledati, kakšna je trenutna situacija, na kaj moramo biti pozorni pri zadevi, kaj si mislimo in kaj čutimo.

Kaj je samokontrola? Z samokontrolo pripravimo in treniramo naše možgane, da se soočijo z trenutki strasti ter močjo, da se ne vdamo.

Naši možgani so razdeljeni na dva dela, kjer je prva polovica je usmerjena v našo prihodnost in dolgoročno dobro bit nas, druga polovica se ukvarja z trenutnimi momenti, ki se nam zgodijo v življenju, kot so npr. užitki oz. primarni občutki. Kljub temu nam možgani omogočajo, da lahko razmislimo, preden odreagiramo.

Samokontrolo lahko treniramo z več načini: redna meditacija; redne vaje za stres (npr. sprehod v naravi, zemeljska energija, stresanje, sproščujoč krik v avtu); dovolj spanca, počitka, telovadbe in zdrave hrane.

Razmisek: Kaj za vas pomeni samokontrola? Kako ji boste kos?

Ni komentarjev:

Predstavljena objava

ŽIVLJENJSKA VIZIJA

Kaj bom, ko bom velik/a? Kot majhni sanjamo o viziji dela, ki ga bomo opravljali, ko bomo veliki. Pa se res zgodi tako, kot smo si preds...